Filter

Akoestische wandpanelen

Akoestische panelen gecombineerd met sfeervolle afbeeldingen of kleuren. Slechte akoestiek in je ruimte? Dan heb je deze panelen nodig!In veel gevallen kan absorptieschuim een goede uitkomst bieden om de akoestiek in een ruimte te verbeteren, maar het prettiger wanneer een absorber er ook een beetje leuk uitziet!

Akoestische wandpanelen kopen


Zo kan je akoestische fotopanelen op maat laten maken met een gratis afbeelding naar keuze waarachter absorptiemateriaal wordt verwerkt. Een fantastisch akoestisch paneel, dat er niet uitziet alsof het een belangrijke functie heeft. Een extra voordeel aan het akoestisch paneel is, dat het doek eenvoudig te vervangen is voor aantrekkelijke prijzen. Mocht je naar verloop van tijd de afbeelding niet meer mooi vinden of behoefte hebben aan iets anders, dan kan je via de webshop eenvoudig een nieuw doek bestellen.

Ook de overige akoestische panelen en wandabsorbers van Woolly Shepherd of Fluffo zijn een lust voor het oog en oor. In deze categorieën kan je moeiteloos verschillende panelen, kleuren en afmetingen met elkaar te combineren om zo je eigen akoestisch kunstwerk samen te stellen. Naast de wandabsorbers biedt Fluffo tevens diverse verplaatsbare wanden en speciale akoestische panelen voor kantoorruimtes aan.

Waarom is een akoestische paneel van belang?


Akoestische panelen zijn een essentieel onderdeel van moderne interieurontwerp. Ze bieden tal van voordelen, zoals geluidsreductie, verbeterde spraakverstaanbaarheid, betere geluidskwaliteit, verbeterde privacy en verhoogde productiviteit. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over akoestische panelen, inclusief hun types, voordelen, toepassingen en installatie.


Wat zijn akoestische panelen?


Akoestische panelen zijn geluidsabsorberende materialen die worden gebruikt om geluidsniveaus te verminderen en de akoestische omgeving in een ruimte te verbeteren. Ze worden vaak gebruikt in muziekstudio’s, vergaderruimtes, kantoren, restaurants, ziekenhuizen en andere ruimtes waar geluidskwaliteit en spraakverstaanbaarheid cruciaal zijn.


Types akoestische panelen


Er zijn verschillende soorten akoestische panelen op de markt, elk met zijn unieke eigenschappen en toepassingen. De meest voorkomende soorten akoestische panelen zijn onder andere:


Akoestische panelen omwikkeld met stof


Deze panelen worden gemaakt door een akoestische kernmateriaal te omwikkelen met een stoffen bekleding. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in kantoren, vergaderruimtes en andere commerciële ruimtes.


Geperforeerde akoestische panelen


Deze panelen worden gemaakt door een houten of metalen oppervlak te perforeren om kleine gaatjes te creëren die geluidsgolven doorlaten. Ze worden vaak gebruikt in muziekstudio’s, concertzalen en andere ruimtes waar geluidskwaliteit belangrijk is.


Houten akoestische panelen


Deze panelen zijn gemaakt van hout en worden vaak gebruikt in thuisbioscopen, restaurants en andere ruimtes waar esthetiek belangrijk is. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen om bij de inrichting van de ruimte te passen.


Resonerende akoestische panelen


Deze panelen zijn ontworpen om te resoneren bij specifieke frequenties, waardoor ze ideaal zijn voor het regelen van lage frequentie geluidsniveaus. Ze worden vaak gebruikt in muziekstudio’s, thuisbioscopen en andere ruimtes waar lage frequentie geluid een probleem is.


Voordelen van akoestische panelen


Akoestische panelen bieden verschillende voordelen, waaronder:
Geluidsreductie
Akoestische panelen absorberen geluidsgolven, waardoor geluidsniveaus verminderen en er een stillere omgeving ontstaat.
Verbeterde spraakverstaanbaarheid
Akoestische panelen verbeteren de spraakverstaanbaarheid door echo’s en nagalm in een ruimte te verminderen.