In een paar klikken van je galm af

Geluidsisolatie en geluidsabsorptie zijn beide manieren om met geluid om te gaan, maar ze zijn verschillend in wat ze doen.

Geluidsisolatie gaat over het voorkomen dat geluid van de ene ruimte naar de andere ruimte overgaat. Het is als het ware het blokkeren van geluid. Dit wordt bereikt door het creëren van een fysieke barrière tussen de twee ruimtes, zoals een wand, vloer of plafond. Geluidsisolatie is dus gericht op het beperken van de overdracht van geluid van de ene ruimte naar de andere, en kan worden bereikt met behulp van materialen zoals isolatiemateriaal met voorzetwanden, dubbele beglazing en dergelijke.

Geluidsabsorptie gaat daarentegen over het verminderen van de weerkaatsing van geluid binnen een ruimte. Het is als het ware het absorberen van de reflecties van het brongeluid. Dit wordt bereikt door het gebruik van materialen die geluidsgolven opvangen en dempen, zoals akoestische panelen, gordijnen of tapijten. Geluidsabsorptie is dus gericht op het verminderen van de nagalm of echo’s in een ruimte, en kan worden bereikt door materialen te gebruiken die het geluid absorberen en verminderen.

Geluidsisolatie gaat dus over het voorkomen van geluidsoverdracht van de ene ruimte naar de andere, terwijl geluidsabsorptie gaat over het verminderen van nagalm en echo’s binnen een ruimte.

Verzending in Nederland

Altijd gratis verzending

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug

Specialist in akoestiek

Meer dan 17+ jaar ervaring

100% veilig betalen

PayPal / MasterCard / Visa

© Zilenz BV 2023 | Akoestiek winkel
Sitemap

Chat openen
1
Advies nodig? Wij helpen je graag!
Hallo!
Heb je vragen over een van onze producten? Of wil je advies van onze adviseur? Stuur ons dan een berichtje!