Akoestische wandpanelen

Akoestische panelen gecombineerd met sfeervolle afbeeldingen of kleuren.
Slechte akoestiek in je ruimte? Dan heb je deze panelen nodig!
In veel gevallen kan absorptieschuim een goede uitkomst bieden om de akoestiek in een ruimte te verbeteren, maar het prettiger wanneer een absorber er ook een beetje leuk uitziet!

Zo kan je akoestische fotopanelen op maat laten maken met een gratis afbeelding naar keuze waarachter absorptiemateriaal wordt verwerkt. Een fantastisch akoestisch paneel, dat er niet uitziet alsof het een belangrijke functie heeft. Een extra voordeel aan het akoestisch paneel is, dat het doek eenvoudig te vervangen is voor aantrekkelijke prijzen. Mocht je naar verloop van tijd de afbeelding niet meer mooi vinden of behoefte hebben aan iets anders, dan kan je via de webshop eenvoudig een nieuw doek bestellen.

Ook de overige akoestische panelen en wandabsorbers van Woolly Shepherd of Fluffo zijn een lust voor het oog en oor. In deze categorieën kan je moeiteloos verschillende panelen, kleuren en afmetingen met elkaar te combineren om zo je eigen akoestisch kunstwerk samen te stellen. Naast de wandabsorbers biedt Fluffo tevens diverse verplaatsbare wanden en speciale akoestische panelen voor kantoorruimtes aan.

Akoestische wandpanelen

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

Akoestische panelen

In een wereld vol geluidsoverlast en afleidingen is het belangrijk om een rustige en aangename omgeving te creëren. Akoestische panelen bieden een effectieve oplossing om de geluidskwaliteit te verbeteren en het lawaai te verminderen. In dit artikel zullen we de betekenis, voordelen, verschillende soorten, selectiecriteria, installatie en toepassingen van akoestische panelen bespreken.

Wat zijn Akoestische Panelen?

Akoestische panelen zijn geluidsabsorberende materialen die worden gebruikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Ze zijn ontworpen om ongewenste geluiden te absorberen en te verminderen, waardoor de algehele geluidskwaliteit wordt verbeterd. Deze panelen worden vaak gebruikt in ruimtes waar veel geluid wordt geproduceerd, zoals kantoren, restaurants, theaters en scholen.

Definitie

Akoestische panelen zijn speciaal ontworpen panelen die geluidsgolven absorberen en reflecties verminderen. Ze zijn gemaakt van geluidsabsorberende materialen zoals schuim, glasvezel of houtwol en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en ontwerpen.

Doel

Het primaire doel van akoestische panelen is het verminderen van echo’s, nagalm en achtergrondgeluiden. Ze helpen om de spraakverstaanbaarheid te verbeteren, geluidsoverdracht tussen ruimtes te verminderen en een comfortabele akoestische omgeving te creëren.

Voordelen van een akoestische paneel

Akoestische panelen bieden verschillende voordelen voor zowel de geluidsomgeving als de esthetiek van een ruimte. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van akoestische panelen:

  1. Geluidsabsorptie: Akoestische panelen zijn ontworpen om geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Ze helpen om echo’s en nagalm te verminderen, waardoor de algehele geluidskwaliteit in een ruimte verbetert.
  2. Lawaai vermindering: Door het absorberen van ongewenste geluiden dragen akoestische panelen bij aan het verminderen van lawaai. Ze kunnen effectief zijn in het verminderen van storende geluiden van buitenaf of vanuit aangrenzende ruimtes.
  3. Verbeterde spraakverstaanbaarheid: Akoestische panelen verminderen de weerkaatsing van geluid, waardoor de spraakverstaanbaarheid in een ruimte wordt verbeterd. Dit is vooral belangrijk in omgevingen zoals vergaderzalen, klaslokalen of open kantoorruimtes.
  4. Creëren van een comfortabele omgeving: Door het verminderen van achtergrondgeluiden en het verbeteren van de geluidskwaliteit dragen akoestische panelen bij aan het creëren van een comfortabele en aangename omgeving. Dit is gunstig voor zowel werknemers in een kantooromgeving als bezoekers in openbare ruimtes.
  5. Esthetische waarde: Naast hun functionele voordelen voegen akoestische panelen ook esthetische waarde toe aan een ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, kleuren en materialen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de inrichting en stijl van een ruimte.
  6. Flexibiliteit en veelzijdigheid: Akoestische panelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Ze kunnen aan de wanden, het plafond of zelfs de vloer worden gemonteerd, afhankelijk van de behoeften en de indeling van de ruimte