Basispaneel Wit Polyesterwol (Meest gekozen)

Vanaf 2,62 Excl. BTW

AantalStaffelkortingen
24 - 4710% Korting
48 - 7120% Korting
72 of meer25% Korting
-
+

Waarom bestellen bij Zilenz.nl?

  • 14 dagen bedenktijd
  • Persoonlijk advies van een specialist
  • Klantenbeoordeling 8,7/10
  • 20+ Jaar ervaring
Betalen kan met:

Beschrijving

Polyesterwol is een gerecycled wol en heeft Brandklasse B volgens EN-13501-1. Dit wil zeggen dat het materiaal is goedgekeurd voor het gebruik in openbare ruimten. Het polyesterwol kan dus overal verwerkt worden waar u geluidsreflecties wilt absorberen.
Tevens heeft het polyesterwol uitstekende thermisch isolerende eigenschappen.

Polyesterwol is een duurzaam product omdat het is gemaakt van polyestervezels afkomstig van gerecyclede pet-flessen. Het contact met de polystervezels levert geen gevaar op voor allergische reacties, huidirritaties of ademhalingsproblemen. Het materiaal geeft geen stofvorming en bevat geen chemische bindmiddelen. Daarnaast is het niet giftig en 100% recyclebaar.

U monteert polyesterwol eenvoudig met: montagekit

 

Ontdek de kracht van onze hoogwaardige polyesterwol, ontworpen om jouw ruimte te transformeren naar een ruimte met uitstekende akoestiek met duurzaamheid hoog in het vaandel. De installatie van deze polyesterwol is moeiteloos en biedt een breed scala aan voordelen en toepassingen.

Kenmerken:

Duurzaamheid: Onze polyesterwol wordt geproduceerd met aandacht voor natuur & duurzaamheid. Het materiaal behoudt zijn kwaliteit gedurende lange tijd, waardoor het een investering is die lang meegaat.

Bovendien zijn onze materialen gecertificeerd volgens de Global Recyled Standard (GRS) én Oekotex Standard 100.

Met trots al ruim 30 jaar vervaardigd in hoogwaardige faciliteiten, waarbij vakmanschap en innovatie samenkomen voor een product van topkwaliteit.

Geluidsabsorptie Klasse A: Deze polyesterwol behoort tot Geluidsabsorptie Klasse A, waardoor het een uitstekende keuze is voor ruimtes waar geluidscontrole cruciaal is, zoals kantoren, studio’s, thuisbioscopen, (woon)keukens,  sporthallen/gymzalen, productie- en assemblagehallen.

Gemakkelijke Installatie:
Onze polyesterwol is ontworpen met het oog op eenvoudige installatie. Dankzij het lichte gewicht en de flexibiliteit van het materiaal is het gemakkelijk te hanteren en te plaatsen. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, de installatie verloopt vlot en zonder gedoe.

 

FAQ – Polyesterwol:

V: Hoe onderhoud ik polyesterwol? 

A: Hoewel polyesterwol niet statisch is en dus geen stof aantrekt, hoeft er in principe niet veel onderhouden te worden. Echter, stofzuigen met een zachte borstelmond verwijdert stof als je de panelen bijvoorbeeld horizontaal bevestigd hebt. In geval van vlekken, voorzichtig deppen met een mild reinigingsmiddel en water.

V: Is polyesterwol milieuvriendelijk? 

A: Ja, polyesterwol is een duurzaam materiaal dat gemaakt is van gerecyclede polyestervezels, wat bijdraagt aan het verminderen van afval en het bevorderen van hergebruik.

V: Kan polyesterwol helpen bij geluidsbeheersing? 

A: Absoluut! Polyesterwol staat bekend om zijn uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen (t/m 100% absorptie), waardoor het effectief is bij het verminderen van echo’s en geluidsreflecties in verschillende ruimtes. Laboratoriumtesten op aanvraag. 

V: Is Polyesterwol buiten te gebruiken?

A: Ja. Vocht is geen probleem, mits het ook de tijd krijgt om te kunnen drogen. De voorkeur geniet dat het materiaal enigszins verdekt wordt gemonteerd. Denk aan balkons, diy omkatingen rondom airco’s en warmtepompen en in schutting elementen.

V: Verkleurd Polyesterwol met zonlicht?

A: Niet/minimaal.

V: Tegen welke temperaturen is polyesterwol bestand?

A: -30 t/m 100°C continu en 200°C kortstondig. 

V: Wat zijn de thermische eigenschappen van Polyesterwol ?

A: Ca. λ 0.035 W/(m*K), vergelijkbaar met steenw-/glaswol.

Extra informatie

Kleur

Wit

Afmeting

1000mm x 500mm, 1200mm x 1000mm, 1200mm x 600mm, 500mm x 500mm, 600mm x 600mm

Dikte

20mm, 40mm, 50mm, 80mm

Brandklasse

UNI EN13501-1 Klasse B Rookgetal s2 Drupgetal d0

Absorptiewaarde (NRC)

0.75, 0.85, 1

Toepassing

Plafond, Wand

Densiteit

20kg/m3, 40kg/m3