Polyesterwol

Polyesterwol is een duurzaam, geluidabsorberend, thermisch- en akoestisch isolerend materiaal. Heb je genoeg van storende geluiden in je omgeving? Wil je een rustige en vredige ruimte creëren waarin je je kunt concentreren, ontspannen of genieten van je favoriete activiteiten? Onze hoogwaardige polyesterwol voor geluidsisolatie is de perfecte oplossing. Met zijn unieke eigenschappen en uitstekende geluidsdempingstechnologie kun je eenvoudig een oase van stilte creëren.

Polyesterwol

Toont alle 12 resultaten

Show Filters

Toont alle 12 resultaten

Onze geluidsisolerende polyesterwol is speciaal ontworpen om geluidsoverlast te verminderen en de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Of je nu een muziekliefhebber bent die een perfecte geluidskwaliteit wenst, een professional die een stille werkplek nodig heeft of gewoon wilt genieten van een vredige sfeer in je huis, deze polyesterwol is de ideale keuze.

De zachte en dichte vezels van de polyesterwol absorberen geluidsgolven en verminderen echo’s, nagalm en andere ongewenste geluiden. Hierdoor ontstaat een rustige omgeving waarin je kunt genieten van helder geluid en je kunt concentreren op wat echt belangrijk is. Transformeer elke ruimte in je huis, kantoor, studio of entertainmentruimte tot een plek van sereniteit en comfort.

Wat is polyesterwol?

Polyesterwol is een product dat is vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen en wordt steeds vaker gebruikt als alternatief op steen- of glaswol. Naast de uitstekende absorberende en isolerende eigenschappen van dit materiaal, is het polyesterwol geclassificeerd met brandklasse B (goedgekeurd voor het gebruik in openbare ruimtes) en levert het materiaal geen irritatie op aan huid en ogen. Het dragen van handschoenen is daarom ook niet nodig in tegenstelling tot steenwol en glaswol.

Waar is polyesterwol geschik voor?

Het polyesterwol is uitermate geschikt voor het gebruik in openbare ruimten vanwege de heldere witte kleur en de juiste brandclassificering. Met een NRC (Noise Reduction Coefficient) tussen de 0,75 en 0,95 maak je altijd een goede keuze voor alle frequentiegebieden. Naast de absorberende mogelijkheden die het polyesterwol biedt, is het materiaal ook perfect te gebruiken achter bijvoorbeeld een spouwmuur voor akoestische- en thermische isolatie.

Voordelen polyesterwol

Een van de grootste voordelen van polyesterwol voor akoestiek is dat het de geluidskwaliteit van een ruimte verbetert. Door de geluidsgolven te absorberen, vermindert polyesterwol de nagalm en echo’s in de ruimte. Hierdoor wordt de akoestiek van de ruimte verbeterd en wordt het geluid duidelijker en natuurlijker.

Goede geluidsabsorptie

Polyesterwol heeft uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Het kan geluidsgolven effectief absorberen en omzetten in warmte-energie. Hierdoor wordt het geluid geabsorbeerd en vermindert de hoeveelheid geluid die wordt gereflecteerd in de ruimte. Dit is vooral handig in ruimtes waar veel geluid wordt geproduceerd, zoals opnamestudio’s, concertzalen en kantoren.

Duurzaamheid

Polyesterwol is een duurzaam materiaal dat lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. Het is bestand tegen schimmel, vocht en ongedierte en behoudt zijn isolatie-eigenschappen gedurende zijn levensduur. Dit maakt het een uitstekende keuze voor het isoleren van een ruimte op de lange termijn.

Eenvoudige installatie

Polyesterwol is gemakkelijk te installeren en kan worden gesneden om in elke ruimte te passen. Het kan worden bevestigd aan de muren, het plafond of de vloer met behulp van lijm, spijkers of nietjes. Hierdoor kan het snel en efficiënt worden geïnstalleerd en kan het de akoestiek van een ruimte snel verbeteren.

Milieuvriendelijk

Polyesterwol is een milieuvriendelijk isolatiemateriaal omdat het wordt geproduceerd uit gerecyclede petflessen. Het is een duurzaam alternatief voor andere isolatiematerialen en draagt bij aan de vermindering van afval in het milieu. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor akoestische isolatie.

De prijs van polyesterwol

Polyesterwol akoestiek is een betaalbare oplossing om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. De prijs van polyesterwol akoestiek kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren.

Ten eerste speelt de grootte van de ruimte een belangrijke rol in de prijsbepaling. Hoe groter de ruimte, hoe meer materiaal er nodig is, wat de kosten kan verhogen. Daarnaast kan de dikte en dichtheid van het polyesterwol van invloed zijn op de prijs. Hoe dikker en dichter het materiaal, hoe duurder het kan zijn.

Ook de kleur van het polyesterwol kan de prijs beïnvloeden. Sommige kleuren zijn mogelijk duurder dan andere vanwege de kosten van het kleurproces. Ten slotte kunnen de kosten van de installatie van polyesterwol akoestiek ook worden meegerekend in de totale prijs. Het is belangrijk om te investeren in professionele installatie om ervoor te zorgen dat de akoestiek in de ruimte optimaal wordt verbeterd.

Gemiddeld genomen kost polyesterwol akoestiek tussen de €25 en €50 per vierkante meter. Deze prijs is echter indicatief en kan variëren afhankelijk van de specifieke factoren van jouw ruimte en uw installatiebehoeften. Het is altijd het beste om ons te raadplegen voor een offerte op maat.

Vragen over polyesterwol?

Heb je specifieke vragen over welke toepassingen er mogelijk zijn met dit materiaal? Dan kunt je contact met ons opnemen op +31 0 30 400 9999 of door een contactformulier in te vullen. Wij doen ons uiterste best u zo snel mogelijk van een passend antwoord te voorzien.