In een paar klikken van je galm af

Hoeveel absorptiemateriaal heb ik nodig?

De geluidsabsorptie van een materiaal wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de densiteit (dichtheid) en materiaaldikte.
Hier is hoe deze factoren doorgaans van invloed zijn:

1. Densiteit:
– Materialen met een hogere densiteit hebben over het algemeen een beter geluidsabsorberend vermogen dan materialen met lagere densiteit. Dit komt doordat geluidsgolven de neiging hebben om dieper in dichtere materialen door te dringen voordat ze worden geabsorbeerd. Hierdoor wordt meer geluidsenergie geabsorbeerd in plaats van gereflecteerd.
– Materialen met lage densiteit, zoals lichte schuimstoffen, kunnen geluid enigszins absorberen, maar ze zijn over het algemeen niet zo effectief in het absorberen van geluid als dichtere materialen zoals Polyesterwol.

2. Materiaaldikte:
– Over het algemeen geldt dat een grotere materiaaldikte leidt tot een betere geluidsabsorptie. Dit komt doordat geluidsgolven meer kans hebben om door het materiaal geabsorbeerd te worden naarmate de afstand die ze moeten afleggen groter is.
– Dunne materialen kunnen soms geluid enigszins absorberen, maar ze hebben meestal beperkte absorptiecapaciteit in vergelijking met dikkere materialen.

Het is belangrijk op te merken dat de geluidsabsorptie van een materiaal niet alleen afhangt van densiteit en dikte, maar ook van andere factoren, zoals het oppervlakte type, de poreusheid, de textuur en de structurele eigenschappen van het materiaal. Daarom is het bij het selecteren van materialen voor geluidsabsorptie belangrijk om rekening te houden met al deze factoren en om te zorgen dat het materiaal geschikt is voor de specifieke toepassing en geluidsbronnen waarmee u te maken heeft.

Algemeen geldt:
– Meer m2 absorptie materiaal, minder galm / reflectie / echo in de ruimte
– Hogere absorptiewaarde (αw), versterkt bovengenoemd effect

Hoeveel absorptiemateriaal heb je nodig:

  
    

Oppervlakte ruimte

Absorptiecoëfficiënt (αw)

0,6

0,8

1,0

10m2

6m2

4m2

3m2

20m2

12m2

8m2

6m2

40m2

24m2

16m2

12m2

100m2

60m2

40m2

30m2

Verzending in Nederland

Levertijd 1-3 dagen

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug

Specialist in akoestiek

Meer dan 20+ jaar ervaring

100% veilig betalen

PayPal / MasterCard / Visa

© Zilenz BV 2023 | Akoestiek winkel
Sitemap

Chat openen
1
Advies nodig? Wij helpen je graag!
Hallo!
Heb je vragen over een van onze producten? Of wil je advies van onze adviseur? Stuur ons dan een berichtje!